Det sociala Kapitalet i Verkliga Livet

Det sociala kapitalet kan mer meningsfullt (och verkar mindre abstrakt) om vi tittar på ett exempel från dagliga livet.

Min man var den som lärde mig verkligen om det sociala kapitalet. Jack och jag kom från drastiskt olika bakgrunder, och vi gjorde mycket olika saker för arbete. Samtidigt jobbade jag heltid lön engineering jobb, är han arbetade som en gig-stil “man hyra en” entreprenör – ātrie kredīti.

När vi började dejta, märkte jag att han var ofta gör konstiga favörer för människor. Han ägde en lastbil så han skulle få samtal för att hjälpa alla och deras vänner att flytta. Jag kommer aldrig att glömma den gången fick han ett samtal från sin bästa vän Robert och frågade om han kunde hjälpa till Robert ‘ s co-worker flytta en bricka och hårtork.

Säker nog, tidigt en lördag morgon Jack var mindre rörliga några kvinnans tvättmaskin och torktumlare till ett tillfälligt hem. En vecka senare, fick han en annan ring för att flytta tvättmaskin och torktumlare i kvinnans nya “permanent” hem. Jag anser mig vara en mycket trevlig person, men jag kunde inte tro hur mycket tid, ansträngning och gas Jack tillbringade flytta samma bricka och hårtork till flera platser för någon som han inte ens känner.

Men som en följd av att “random” kvinna är nu en av våra mycket goda vänner, och Jack kommer att vara Dj hennes bröllop i höst.

Andra bra saker har kommit från Jack ‘ s handling av vänlighet. Robert anställdes Jack för att hantera ljud för en del av de många festivaler som han sätter på här i stan. Amberly, (random kvinna) hjälpt till att stödja och främja en ny DJ-gig att Jack började 2015. Hon är en av hans största anhängare till dag.

Vad som nu verkar vara en super sms kredīti | iniciativa.lv liten gest lett till att över ett tusen dollar i intäkter för oss när vi verkligen behövde det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *